האנרגיה הסולארית המגיעה מהשמש נחשבת כמקור נקי לאנרגיה מתחדשת.
תנאי האקלים בישראל מאפשרים הפקת חשמל יעילה באמצעות קולטים פוטו-וולטאים.
קולט פוטו-וולטאי, (פנל) מוגן בזכוכית מפני פגעי מזג האויר , מאגד בתוכו מספר רב של תאי שמש (פוטו-וולטאיים) העשויים לרוב סיליקון בטכנולוגיה של ייצור שבבים, בנוי מחומר סיליקוני מוליך למחצה. בעת החשיפה לאור ניתקים האלקטרונים ממקומם ויוצרים תנועה המייצרת חשמל. ממיר מתח אחראי להעביר את המתח המופק על ידי הקולטים מזרם ישר (DC), לזרם חלופי (AC) המזין את רשת החשמל הארצית. לחברת החשמל נותר להתקין מונה דו כיווני, המשמש לצורכי חיוב וזיכוי חשבון החשמל.
כיום לרמת הנדיב מותקנות שתי מערכות פאנלים סולאריים על גגות המבנים באזור השירות של רמת הנדיב, ועל גבי מסך חיצוני ניתן לקבל מידע מעודכן על תפוקת המערכת.
יחד המערכת מייצרות כ- 20% מצריכת החשמל של רמת הנדיב.
מדי חודש צוות רמת הנדיב מנטר ובודק את יעילות המערכות.
בנוסף, להמחשת החשיבות על מעבר לאנרגיה מתחדשת והפוטנציאל הרב הטמון בכך, ברמת הנדיב קיימים שני עצים סולאריים ייחודיים.
עץ אחד נמצא בגן טביעת הרגל- האנרגיה שהעץ מייצר מקררת את המים ומשמשת לשאיבה לקולר מחובר.
עץ שני מעט רחוק יותר- ממתין לכם בגן הקיימות- והוא מעוצב בהשראת אלה ארץ ישראלית המצויה בסביבתו.
יש לך שאלה? נשמח לעזור
אולי יעניין אותך גם...
קיימות
הקמת השותפות לקיימות אזורית
בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.
לגלות את המקום
אמפיתיאטרון
בלב הגנים נמצא מתחם בצורת אמפיתיאטרון. במרכזו במה וסביבה מדרגות דשא לישיבת הקהל. האזור תוכנן במקור כגן פרחים עונתיים מוקף ספסלי ישיבה, אך הוסב לאמפיתאטרון עוד בטרם פתיחת הגנים, והיום משמש
איפה אוכלים
לאכול כאן
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.