עם הפנים לעתיד 09
עם זאת, טעות לחשוב שניתן לשמוט לחלוטין את העשייה של רמת הנדיב. התושבים הפעילים זקוקים לתמיכה על מנת לתחזק את התשוקה שלהם לעשייה. הם זקוקים לתמיכה מקצועית, תוכנית ולעיתים גם נפשית, כדי שיוכלו להמשיך בפועלם לאורך ימים. נוסף על כך, יש לדאוג להרחבת מעגלי העשייה כדי שיותר ויותר תושבים יהיו מעורבים. מגוון דעות ומגוון כישורים יאפשרו תמיכה הדדית וצמיחה מתמשכת. יש להיות ערים לשינויים ברשויות המקומיות, בעיקר לאחר בחירות, ולוודא שהאג'נדה הקהילתית־סביבתית לא יורדת מסדר היום ושבעלי התפקידים מקבלים את התמיכה המקצועית שהם זקוקים לה כדי לקדם בעצמם את הנושא.
נראה כי בשנים האחרונות הצלחנו לבנות שפה של קהילה וקיימות, למסד עשייה יזמית קהילתית ולחולל שינויים במרחב רמת הנדיב ברמות משתנות. בזמן הזה צמחה מנהיגות קהילתית וסביבתית, שהולכת ונעשית משמעותית יותר ויותר. היא נוכחת יותר בצמתים של קבלת החלטות ובתהליכי תכנון באזור, ומשפיעה לא רק ברמת השכונה אלא גם ברמת היישוב והאזור. הרשויות מצידן זוכות בשותפים פעילים מקרב התושבים, שעוזרים לקדם אג'נדה של איכות חיים וחיבור למקום ולמורשתו. תפקידה של רמת הנדיב כשחקן אמצע בין התושבים לרשויות מתפנה אט־אט ועובר למנהיגות המקומית ולבעלי התפקידים הייעודיים לתחומי הקהילה והקיימוּת ברשויות השונות.
העשייה תהיה תולדה של צרכים שיעלו מהשטח. לשם כך יש לוודא שאחת לפרק זמן סביר נעשים מיפוי ובחינת צרכים הן מצידם של התושבים והן מצידם של בעלי התפקידים. רעיון שהתגבש אצלנו הוא הקמת מרכזי קיימות יישוביים, שישמשו בית ליזמים - מקום מפגש ומוקד לעשייה משותפת ולקידום תחומי הקיימות. האם בעתיד ייווצרו חיבורים בין המרכזים השונים ברמה האזורית? או אולי יעלה רעיון אחר? ימים יגידו.
42
Made with FlippingBook flipbook maker
RkJPbmxpbmVTSFAK - bcsPAAAAAAA= - MjY0NzM5