המחקר התמקד בהשפעת גורמים שונים על שינויי צומח מעוצה, ומורכב משני חלקים בלתי תלויים המתייחסים לשני פנים של דינמיקת הצומח המעוצה במערכות ים תיכוניות בכלל וברמת הנדיב בפרט: תגובת הצומח המעוצה ככלל להפרעות ממשקיות, וכימות השפעת גורמים שונים על תמותה של עצי אלון מצוי, מין השיא במערכות צומח ים תיכוניות רבות.
מטרות המחקר הספציפיות הינן :
1) בחינת דינמיקת התחדשות המינים המעוצים בזמן ובמרחב, כתלות בטיפולי ממשק שונים באתר המחקר הארוך טווח ברמת הנדיב;
2) אפיון וכימות המשקל היחסי של תנאי סביבה לעומת סוגים שונים של תחרות בגרימת תמותת עצי אלון מצוי בסביבה בה המים מהווים גורם מגביל. מענה על
המחקר בוצע בשני שלבים:
בתחילה מיפיתי את היסטוריית התחדשות הצומח המעוצה ברמת הנדיב תחת משטרי הפרעות שונים מתוך תצלומי אוויר ברזולוציה גבוהה. לאחר מכן ביצעתי ניתוח מרחבי של השפעת טיפולי הממשק על דינמיקת הצומח המעוצה.
בחלקו השני של המחקר, ניתחתי את הסיבות לתמותת האלונים על בסיס מדידות שדה וניתוח נתוני חישה מרחוק של מאפיינים ביוטיים ואביוטיים בסביבת עצי אלון הנמצאים בקבוצת הניסוי (עצים ברמת סטרס-מוות) ומספר זהה של עצים בריאים אשר שימשו כקבוצת ביקורת. לאחר מכן ביצעתי ניתוח סטטיסטי אמפירי של הגורמים לתמותת העצים, על מנת לקבוע את המשקל היחסי של גורמי סביבה לעומת תחרות בין ותוך מינית על תמותת העצים.
תוצאות מחקר זה מראות כי דינמיקת המעוצים משתנה תחת טיפולי ממשק שונים: טיפול רעיית העיזים הציג מגמה של ירידה בצומח המעוצה עקב לחץ רעייה כבד ואי יכולת התחדשות השטח לאורך זמן, ואילו הטיפול המשולב של רעיית עיזים וכריתה חד פעמית הביא לתצורה פתוחה וקבועה של הצומח המעוצה, אשר מיטבית ליצירה ותחזוקה של אזורי חיץ למניעת שריפות.