WhatsApp-Image-2019-03-13-at-12.02.58-1-aspect-ratio-x

מודל ויזואלי מבוסס מדע ככלי מנבא למראה הנוף בעתיד וככלי מסייע לקבלת החלטות ממשק ותכנון

ליאת הדר, יגיל אוסם, אבי פרבולוצקי, Agnes Kirchhoff, Jochen Mulder, דניאל אורנשטיין, יוחאי כרמל

כיצד ייראו נופי היער והחורש של ישראל בעוד 30 או 50 שנה? אילו גורמים יעצבו אותם ומהי מידת ההשפעה שתהיה למתכנן על תהליכים אלה? יתרה מכך – האם יהיו אלה נופים הרצויים לנו או נכונים עבורנו ואם כן-עבור מי?

Pers5_South_Scen4a_v2.jpg

שיתוף פעולה בין צוות המחקר של רמת הנדיב וחברת Lenne’3D  מהמבורג, גרמניה, מנסה לתת מענה לשאלות אלה ואחרות דרך מודל ויזואלי ממוחשב שנועד להמחיש תהליכים מעצבי נוף  כמו שריפה, בצורת או התנחלות אורנים למתכננים, מנהלי שטחים ומקבלי החלטות ולקהל הרחב.

ידע מדעי ונתונים אקולוגיים המתארים תהליכים נופיים (הרכב צומח, כיסוי, התפלגות גבהים, דגמים מרחביים) שימשו לבניית מודל תלת ממדי דינאמי, ברמת פירוט גבוהה וייצוג פוטו-ריאליסטי הממחיש את מראה הנוף בעתיד תחת תרחישי ממשק שונים בשיחייה ים-תיכונית. המודל מתמקד בהתנחלות אורנים, אתגר ממשקי הרלוונטי לנופי הצומח של שטחים נרחבים בישראל.
היותו מבוסס על על נתוני אמת מהשטח, תצלומי אוויר ונתוני לידאר המשקפים בסיס ידע שנצבר בשטח הפארק מזה מעל ל-25 שנה, מאפשרת למודל לחזות את המשמעות הנופית לטווח הארוך (30 שנה) של חלופות ממשקיות כמו אי התערבות אחרי שריפה, טיפול סלקטיבי דרך כריתה או דילול, הסרת האורנים מהשטח או “לתת לטבע לעשות את שלו”.

בין השאר טמון כוחו של המודל גם ביכולתו לסייע בהצגת תמונת עתיד של תוצר סופי כאשר שלבי הביניים אינם תמיד אטרקטיביים מבחינה חזותית. התוצרים הסופיים מגוונים וכוללים סרט המבטא מסלול הליכה של אדם בשטח, היום ובעתיד, תמונות עתיד תלת ממדיות ופנורמות של נוף הפארק מנקודות תצפית בשטח, הממחישות את מראה הנוף היום ובעוד 30 שנה תחת 6 מסלולי ניהול שונים. בכך יכול המודל לסייע לתווך את התכונות האובייקטיביות של הנוף והאופן בו הוא נתפס ע”י קהלים שונים ולקדם ממשק בר קיימא המבוסס על שיח.

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

גינון מושך פרפרים

המונח טביעת כף הרגל האקולוגית קורם עור וגידים בחלק המערבי של מרכז המבקרים. תא גינון גדול בצורה של כף רגל מונח במרכז המתחם, העקב פונה לצפון, הבוהן וארבע אצבעות, כיחידה אחת – לדרום.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

אמפיתיאטרון

בלב הגנים נמצא מתחם בצורת אמפיתיאטרון. במרכזו במה וסביבה מדרגות דשא לישיבת הקהל. האזור תוכנן במקור כגן פרחים עונתיים מוקף ספסלי ישיבה, אך הוסב לאמפיתאטרון עוד בטרם פתיחת הגנים, והיום משמש

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>