הערכת מצב עצי הגן ברמת הנדיב באמצעות ניתוח צילום אווירי אינפרא-אדום
הערכת מצב עצי הגן בגני רמת הנדיב נערכה בעזרת צילום אוויר
הערכת מצב עצי הגן בגני רמת הנדיב נערכה בעזרת צילום אוויר
הצילום כלל אורתופוטו שצולם בארבעה ערוצים (NIR+RGB )ומודל טופוגרפי (DSM).
נתונים על סוג ומיקום עצי הגן סופקו על ידי צוות רמת הנדיב.
מצב כל אחד מהעצים נבדק בעזרת מדד NDVI – Natural Deviation Vegetation Index, שהינו מדד נפוץ ומקובל להערכת מצב החיות של צמחיה.
לגבי כל אחד ממיני העצים נבדקה התפלגות מצב העצים בחלוקה לשלוש קבוצות: ממוצע + סטיית תקן של מצב העץ; עצים שערכי ה-NDVI של הם היו מעל סטיית תקן מהממוצע של המין הוגדרו כעצים במצב טוב; ועצים שערכי ה-NDVI שלהם היו מתחת לסטיית תקן מהממוצע של המין הוגדרו כעצים במצב לא טוב (נמוך).
שטח הגנים חולק ל-25 מתחמים המבוססים על חלוקת מערכות ההשקיה בשטח הגן והחניות שסביבו. בכל מתחם נבדק אחוז העצים במצב נמוך, ולפי אחוז זה נקבע הסטטוס של המתחם .
ב-2021 המתחמים במצב נמוך היו בחלק הדרומי של הגן והחניה. השוואה לניתוח קודם שנעשה ב-2016 הראתה שיפור בחלק מהמתחמים בחלקו הצפוני של הגן וירידה או יציבות בחלקו הדרומי של הגן.
ניתוח סיבות אפשריות לירידה במתחמים הדרומיים מעלה את החשד לכך שהסיבה העיקרית לירידה במצב העצים בחלק הדרומי קשורה למים. הסיבות לכך יכולות להיות משטחים אטומים למים בחנייה דבר שמונע חלחול מי גשם לבית השורשים של העצים, פגיעה במערכות ההשקיה על ידי חיות בר, סתימות במערכות ההשקיה כתוצאה מאבנית הגורמים לכך שהעצים לא מקבלים השקיה סדירה ובכמויות הנדרשות.
הסבר נוסף הוא ריכוזי נוטריינטים בקרקע ובמיוחד חנקן, שבבדיקות קרקע שנערכו בנקודות שונות מראות שישנם אזורים שריכוזי החנקן נמוכים מאד.
הערכת מצב עצי הגן באמצעות צילום אינפרא-אדום |
יש לך שאלה? נשמח לעזור
גינון בר-קיימא מוגדר כגינון המתחשב בצורכי הדור הנוכחי בלי לפגוע בצורכי הדורות הבאים. הוא כולל תכנון גן המתחשב ברכיבים הקיימים באתר
גן זה, הצעיר בגנים (הוקם ב-1985), תוכנן במיוחד למען כבדי הראייה. הגברת דורותי דה רוטשילד חיפשה דרך לאפשר גם למי שאינם רואים ליהנות מהפריחה ויזמה הקמת גן המזמין את כל החושים להשתתף בחוויה שבגנים.
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.