מי היה מאמין שליצור קטן ומזמזם יש השלכות כל כך גדולות עלינו ועל מה שאנחנו אוכלים? מעטים יודעים שהדבורה היא החיה הכי חשובה בעולם; כך הכתירו אותה אנשי מקצוע רבים.
לפני ארבע שנים הוחלט בעצרת הכללית של האו”ם לציין את יום הדבורים העולמי ב־20 במאי, יום הולדתו של אנטון יאנסה, מחלוצי ענף הדבוראות, העוסק בגידול דבורים ובייצור דבש.
הדבורים בסכנת הכחדה, והדבר ישפיע עלינו
למה הדבורים כל כך חשובות לנו? כי שליש מהמזון שאנחנו אוכלים תלוי בפעילות ההאבקה שלהן: הן עוברות מפרח לפרח, אוספות איתן צוף ואבקה, שחיוניים להתפתחות של הצמחים, עד כדי כך שהן אחראיות כמעט לכל הפירות והירקות שאנחנו אוכלים.
אלא שהדבורים בעולם הולכות ונעלמות, יחד עם חרקים מעופפים אחרים, בעקבות התערבות האדם בטבע, משבר האקלים וסיבות נוספות.
לפעמים נדמה שככל שהדבורים חשובות יותר לאדם, כך הוא גם יודע עליהן פחות.