פרוטוקול הניטור:
בוחרים אזור לצפייה בציפורים. בקרבת בית-הספר רצוי למצוא שטח פתוח, פארק או גינה ציבורית. אמנם אפשר לצפות בציפורים גם בתוך שטח בית-הספר, אך צריך להקפיד שהתצפית תיעשה בזמן שאין תלמידים בחצר.
רצוי לצפות בציפורים בין השעות 6:00 עד 10:00 בבוקר, שכן בשעות אלה הציפורים פעילות יותר.
משך כל תצפית: 20 דקות. ב-5 הדקות הראשונות רצוי לעמוד או לשבת ללא תנועה בקרבת הציפורים, עד שתרגישו שהציפורים התרגלו לנוכחותכם. ב-15 הדקות שנותרו, רשמו את מין הציפורים הנראות ונשמעות בשטח ואת כמותן. כדי להימנע מספירה כפולה, רשמו את הכמות המֵרבית של ציפורים שראיתם בו זמנית, במהלך התצפית.
רדיוס האזור הנצפה לא יעלה על 50 מטרים. גובה השטח הנצפה יהיה כגובה הצמרות או מעט מעליהן. בתצפית במספר שטחים יש להקפיד כי המרחק בין מרכזיהם יהיה לפחות 100 מטרים, ולכל שטח יש למלא טופס תצפית נפרד.
לזיהוי ציפורים – היעזרו במדריך שדה לזיהוי ציפורים ברמת הנדיב.
מידע נוסף – באתר המרכז לטיפוח ציפורי הבר בישראל.
טופס לניטור ציפורים בשדה
טופס אקסל לריכוז הממצאים שנאספו
יש לך שאלה? נשמח לעזור
אולי יעניין אותך גם...
קיימות
הקמת השותפות לקיימות אזורית
בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.
לגלות את המקום
גן הריחות
גן זה, הצעיר בגנים (הוקם ב-1985), תוכנן במיוחד למען כבדי הראייה. הגברת דורותי דה רוטשילד חיפשה דרך לאפשר גם למי שאינם רואים ליהנות מהפריחה ויזמה הקמת גן המזמין את כל החושים להשתתף בחוויה שבגנים.
איפה אוכלים
לאכול כאן
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.