נקר סורי Dendrocopos syriacus
הנקר הסורי הוא עוף ממשפחת הנקריים. הוא נפוץ בכל העולם, למעט אוסטרליה, וברוב חלקי הארץ.
שמו של הזכר ניתן לו משום שאת מזונו הוא אוסף על-ידי ניקור גזעי עצים ושליפת חרקים מתחת לקליפה, בלשונו הארוכה. הנקרים גם קודחים חורים בגזעי עצים ויוצרים בהם מחילות המשמשות ללינה ולקינון.
הנקר הסורי הוא עוף יציב בכל תחומי תפוצתו והוא חי ביערות ובחורשים, במטעים ובגינות עירוניות.
לנקר הסורי פס שחור בפניו המאפיין אותו. הזנב משמש למשען. לשונו ארוכה ודביקה ולאחר הניקור בעץ והחדרת המקור, הוא שולה את הזחלים בעזרתה. בשל פעילות זו של ניקוי העצים מטפילים, הוא מועיל לאדם.
הנקר אוכל פרוקי-רגליים, בעיקר חרקים, וגם פרי.
הנקרים חיים בזוגות בנחלותיהם. כמעט אף פעם אין בני הזוג נראים יחד. כל אחד מהם לן בחור לינה קבוע משלו. לעתים הם מגלים סימני תוקפנות זה כלפי זה.
עם תחילת החיזור נראים הנקרים בנחלותיהם. החיזור נמשך עד סמוך להטלה. בפרק זמן זה מרבים שני בני הזוג “לתופף” במקומות קבועים. ה”תיפוף” הוא נקישות מהירות של המקור על ענפים יבשים, גזעים חלולים, קולטי ברקים או מרזבים. קול הנקישות נישא למרחוק. כך מכריז הנקר על נחלתו וכך גם מתהדק הקשר בין בני הזוג.
בכל הטלה יש לרוב ארבע ביצים. הדגירה מתחילה עם השלמת ההטלה. עול הדגירה מתחלק במידה שווה במשך שעות היום אך בלילה דוגר רק הזכר. הדגירה אורכת 16 ימים.
הגוזלים בוקעים במשך שניים עד שלושה ימים. שני ההורים מאכילים את הגוזלים במידה שווה. כשהם בני 26-25 יום, הם פורחים מהקן. לעתים הם שבים ללון בקן, אך לעתים הם לנים בחוץ. עם הגיעם לעצמאות מנסים הגוזלים להתנחל בחורים.
נקירותיהם בצינורות השקייה ובחוטי טלפון גורמות לנזק רב.