גני הזיכרון ברמת הנדיב נפתחו בשנת 1954 עם הבאת הברון רוטשילד ורעייתו לקבורה ממלכתית במדינת ישראל הצעירה.
בנו של הברון – ג’יימס, מילא את בקשתו של אביו להיקבר במקום זה. ולשם תכנון הגנים יצא מכרז בשנת 1936 ובו זכו האדריכל אוטו (אוריאל) שילר ועימו אדריכל הנוף שלמה וינברג- אורן. עבודות ההקמה התבצעו בין השנים 1951-1954.
כיום, כ- 60 שנה לאחר הפתיחה, במטרה לשמר את העבר, וללמוד ממנו להמשך הדרך- החל פרוייקט תיעוד היסטורי של הגנים, בשיתוף פעולה בין רמת הנדיב לבין מומחית לשימור גנים היסטוריים ד”ר עדה ו. סגרה.
כוונת פרויקט התיעוד היא בנית מאגר נתונים ממוחשב של צילומים, עלונים, מאמרים, זכרונות וכל חומר הקשור לנושא. חומרים נבחרים יאוגדו גם לאלבום תיעוד . במסגרת זו, חשובה ביותר גם תרומת הציבור, שמכיר והכיר את המקום במשך הזמן: צילומים וזכרונות הם נכס יקר ערך למורשת המקומית.
הרעיון העומד מאחורי הפרויקט הוא להמשיך לשמר את רוח התכנון המקורית והצביון לפיו עוצב גן. הבנה ותיעוד של החומרים בנושא- יבטיחו כי עבודות שיפוץ ופיתוח לא ישנו את אופי המקום וכוונתם המקורית של האדריכלים.
גן הזיכרון ופרויקט התיעוד ההיסטורי
הקהל הרחב מוזמן לקחת חלק בפרויקט התיעוד . כל המעוניין לפשפש בין אלבומי התמונות האישיים ולחלוק את תמונותיו מביקוריו בעבר ברמת הנדיב, מוזמן לשלוח אלינו חומרים. אנו מחפשים תמונות ומסמכים מהשנים 1954 – 1985.
לפרטים ולמשלוח מסמכים ותמונות: תמי ציגלר , 04-6298-127 ובדואר אלקטרוני
התמונות באדיבות משפחת בזק
יש לך שאלה? נשמח לעזור
אולי יעניין אותך גם...
קיימות
הקמת השותפות לקיימות אזורית
בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.
נגישות בשטח
מסלול נגיש ללקויי ראייה בגנים
הטיול בגני הזיכרון משלב הנאה ושימוש בכל החושים. אנו מציעים מסלול מומלץ, אך ניתן לבחור בכל שביל אחר, ובתנאי שלא תוותרו על גן הריחות, שתוכנן במיוחד עבור כבדי ראייה
איפה אוכלים
לאכול כאן
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.