הזהב הנוזלי – כל מה שרצית לדעת על שמן זית – מפגש העשרה מסקרן
חג שמן הזית נחגג בתזמון מושלם כל שנה לחגיגות סיום המסיק. לרגל החג הכפול, נקיים מפגש מעשיר בידע וטעם על שמן הזית
פרופסור זהר כרם והילה אלפרט בדיאלוג משוח בשמן זית. על דרכו של השמן במטבח הארצישראלי מראשית המאה ה-20 ואיך קרה ששמן הזית שהיה חלק מובהק מהמטבח המקראי ידע הדרה כמעט מוחלטת עם החזרה לארץ אבות.
על מיתוסים, על מקומו בארון התרופות של העולם הישן ועל המקום המסחרר שלו במחקר המודרני. מאנטי אייג’ינג ועד דימנציה.
ההרצאה תלווה בסדנת טעימות של שמן זית ממסיק 2024, מסע בין זנים, בין מרירות הזית לזה הפגום.
על המנחים:
פרופסור זהר כרם – פרופסור במדעי המזון מהאוניברסיטה העברית. מהמומחים המובילים בעולם במחקר שמן הזית והיין והדיאלוג שלהם עם גוף האדם.
הילה אלפרט- היא אחת מהדמויות הבולטות בתחום הקולינריה בישראל. היא כותבת, יוצרת אוכל, עיתונאית, מרצה, מגישת טלוויזיה, מחברת ספרי אוכל ומלווה את ענף הזית בשנים האחרונות.