Picture1-1-aspect-ratio-x

“ללמוד מלקטים‑ציידים”

סדרת הרצאות עם ד”ר דניאל נוה
סדרה בת 4 הרצאות, אשר תעסוק במחקרו של ד”ר דניאל נוה על חברות לקטים ציידים, עמם חי בג’ונגלים של הודו, ומה ניתן ללמוד מהם על יחסים בכלל ועם חיות וצמחים בפרט.
משך כל הרצאה כשעתיים.

מועדי המפגשים

  • מפגש 1: יום שני, 05.05.25
  • מפגש 2: יום שני, 12.05.25
  • מפגש 3: יום שני, 19.05.25
  • מפגש 4: יום שני, 26.05.25

שעות הפעילות:

18:00-20:00

לרכישת כרטיסים

I-aspect-ratio-x

מפגש ראשון ומפגש שני: מה ניתן ללמוד מלקטים-ציידים על יחסים אחרים עם חיות ועם צמחים? 

נתחיל את המפגשים בהיכרות קצרה עם חברות לקטים-ציידים. מה מאפיין את אורח חייהם הייחודי? כיצד הם מצליחים לשמר אורח חיים שוויוני למופת? כיצד הם מבינים את היקום? בהמשך נתמקד במחקר שפורסם לאחרונה, השופך אור חדש על האופן שבו לקטים-ציידים מבינים חיות וצמחים ומתייחסים אליהם, ונראה כיצד מחקר זה מתכתב בצורה מרתקת עם גילויים חדשים בחקר המוח. בהמשך נשאל גם כיצד הדברים שנידונו במפגש רלוונטיים לחיינו היום במאה ה-21 ואיזו השראה אנו יכולים לשאוב מהמידע האנתרופולוגי בנוגע ליחסי אדם-סביבה בחברות מודרניות ועירוניות. המפגש השני יכלול התנסות אינטראקטיבית עם עצים בגני רמת הנדיב, המבוססת על התכנים שנלמדו עד כה.

מפגש שלישי: על ההסתרה

במפגש זה נתמקד בדינמיקה שהובילה את האנושות לעלות על מסלול שבו הצטמצמה מאוד היכולת לראות בעלי חיים וצמחים כישויות מורכבות המתקיימות כחלק מרשת של יחסים. מה הוביל לאותה “הסתרה”? כיצד הדבר בא לידי ביטוי ביחסים שלנו עם הסביבה? האם דינמיקה זו היא תוצר של התפתחות הטכנולוגיה? ומה ההבדל המהותי שבין “טכנולוגיה” ל-“הבנה טכנולוגית של העולם”? בנוסף נבחן כיצד דינמיקה זו השפיעה על הנטייה שלנו לחלוק במזון ובמרחב. כחלק מהמענה לשאלות אלו תובא במפגש זה סקירה של תולדות החלוקה בהיסטוריה האנושית.  

מפגש רביעי: חיות וצמחים כישויות – תמונה עדכנית 

מזה אלפי שנים ביטאו לקטים-ציידים תפיסה, לפיה חיות וצמחים, בדומה לבני אדם, הם ישויות ייחודיות המתקיימות בתוך רשת מורכבת מאוד של יחסים ובזכותה. במפגש נתמקד במגוון של גילויים מרתקים מחקר החי והצומח, המתכתבים באופן מפתיע ומפעים עם המידע האנתרופולוגי בנושא. נבחן גם איזו השראה אנו יכולים לשאוב ממחקרים אלו בכל הקשור לחיים משותפים עם חיות וצמחים בערים המודרניות.

דניאל_נוה
דניאל נוה

אודות המרצה:
ד”ר דניאל נוה, מרצה בחוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת ת”א, חי במשך שנה בקרב חברת ציידים-לקטים ביערות דרום-הודו וחקר אותה. מחקריו מתמקדים בתודעה (אפיסטמולוגיה), סביבה וחינוך. דניאל מעורב בחברת הזנק (start-up)  בתחום הDigital Health-, שבה הוא מקדם חיבורים חדשים בין תרבות לטכנולוגיה. במקביל למחקר אקדמי הוא מקדיש חלק משמעותי מזמנו להתנסות ולהוראה של מסורות שונות של מדיטציה. לדניאל תואר שלישי באנתרופולוגיה, תואר שני בארכיאולוגיה פרהיסטורית ותארים נוספים בהיסטוריה ובהוראה. בשנים האחרונות משתתף בשינוי לימודי הסביבה במערכת החינוך בישראל ובליווי בתי-ספר המצויים בתהליכי התחדשות פדגוגית. לאחרונה נבחר כאחד מ-60 המרצים האקדמיים מעוררי ההשראה בישראל.

פעילויות נוספות שיכולות לעניין אותך

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

אדם. קהילה. סביבה.

פעילות ענפה מתקיימת ברמת הנדיב סביב האדם וחיבורו לטבע ולסביבה.
הדבר בא לידי ביטוי, בין השאר, בגינון, בחינוך לקיימות של הדור הצעירו ואירועים המתחשבים בסביבה ותורמים לרווחה ובריאות הקהל.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

גן הדקלים

בגן הדקלים של רמת הנדיב נמצא אוסף של מכובד של מיני דקלים ודמויי דקלים. רובם המכריע הם צמחי תרבות, מתוכם רק התמר גדל בארץ.

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>