שילוב צמחי בר ארץ-ישראליים בגנים
גני הזיכרון משתרעים על פני כ-70 דונם, ברום של 130 מטר מעל פני הים, וגדלים בהם כ-200 מיני צמחים המשתייכים ל-163 סוגים ול-76 משפחות (לא כולל מינים חד-שנתיים עונתיים ומינים של צמחי בר עשבוניים).
גני הזיכרון משתרעים על פני כ-70 דונם, ברום של 130 מטר מעל פני הים, וגדלים בהם כ-200 מיני צמחים המשתייכים ל-163 סוגים ול-76 משפחות (לא כולל מינים חד-שנתיים עונתיים ומינים של צמחי בר עשבוניים).
רוב שטחם של גני הזיכרון מוקדש לצמחי נוי מהעולם כולו, הגדלים בערוגות ובגנים השונים, אך מאז הקמתם גדלה בהם גם צמחיית בר ארץ-ישראלית, טבעית, ללא השקיה וללא טיפול מיוחד. שטחי הצמחייה הטבעית מהווים יחד קרוב לשליש משטחם של גני הזיכרון (כ-20 דונם). גדלים בהם בעיקר עצי בר וצמחים עשבוניים האופייניים לאזור רמת הנדיב. אחדים מהם, כמו רקפת מצויה, כלנית מצויה ובן-חצב יקינטוני, מקשטים את הגנים במרבדי פריחה יפים בחורף. מינים נוספים, כגון: זוטה לבנה, פיגם מצוי, אזוב מצוי וקורנית מקורקפת, הידועים כצמחי תבלין ותה, גדלים במשולב עם צמחי נוי בגן הריחות.
בפינות שונות משולבים עצי בר אטרקטיביים, כמו: כליל החורש, אדר סורי, דולב מזרחי, אלון התבור, אלה אטלנטית וחרוב מצוי.
בסך הכול גדלים בגנים 56 מינים של צמחי בר ארץ-ישראליים. שילובם בגנים תורם לשימורם ותומך בחרקים, בציפורים ובבעלי חיים נוספים הניזונים מהם. כמו כן, מתקיים בגני הזיכרון פרויקט שימור מיוחד של תשעה מיני בר מרהיבים של איריס ההיכל מהסוג אונקוצ’יקולוס (irises Oncocyclus), כולם מינים “אדומים” הנמצאים
בסכנת הכחדה בישראל. כדי לשמר את כל מיני האיריס הללו הקמנו בעבורם גן מיוחד המהווה דוגמה לשימור situ Ex מחוץ לאתרי הגידול הטבעיים. מטרות הגן הזה הן לשמש גיבוי לאוכלוסיות האיריסים הגדלות בבר למקרה שייפגעו, וכן להכיר למבקרים בגנים את צמחי הבר המרהיבים הללו ומינים של איריסי היכל נוספים שמקורם בארצות סמוכות לישראל.
נוסף על כך, הוצאנו לאור את הספר “סודות של איריסים”, הכולל מידע רב על מיני האיריס האלו בעברית ובאנגלית וניתן להשיגו בחנות המידע בטל’ שמספרו
04-6298111, שלוחה 4.
גלו את צמחי הגן |
יש לך שאלה? נשמח לעזור
המונח טביעת כף הרגל האקולוגית קורם עור וגידים בחלק המערבי של מרכז המבקרים. תא גינון גדול בצורה של כף רגל מונח במרכז המתחם, העקב פונה לצפון, הבוהן וארבע אצבעות, כיחידה אחת – לדרום.
שעריה של רמת הנדיב נפתחו לראשונה באביב 1954, ביום בו הובאו הברון אדמונד דה רוטשילד ורעייתו אדלאייד למנוחת עולמים במערת הקבר אשר בלב הגנים.
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.