תאורה באור יום
מרכז המבקרים מואר בתאורת אור יום הודות לתכנון המיוחד של גג המבנה. בראש גג מרכז המבקרים, לכל אורכו, הותקנה זכוכית Sky-light דרכה חודר למבנה אור-יום. האור נכנס דרך הזכוכית, מאיר בתאורה “רכה” את המסדרונות הארוכים של המבנה וכך נחסכת צריכת חשמל לתאורה.
מיזוג אוויר
במבנה הותקנה מערכת מיזוג האוויר גיאותרמית התורמת אף היא לחסכון בחשמל. מערכת זו מבוססת על העובדה שטמפרטורת הקרקע בעומק 2 מ’ ויותר נותרת קבועה ועומדת על 21.7 מעלות צלזיוס. לכן מים חמימים המוזרמים לעומק הקרקע מתקררים בכ-5 מעלות ואילו מים קרים המוזרמים אל עומק הקרקע מתחממים. בכדי לקרר את מרכז המבקרים, מוזרמים ממנו מים בצינורות היורדים לתוך פירים שנקדחו באדמה עד לעומק של 40 מטר. בעומק האדמה המים מתקררים במהירות לטמפרטורת הקרקע וזורמים חזרה אל המבנה, בו הם מקררים את האוויר המוזרם אל חלליי מרכז המבקרים וממזג אותם.
מים
במרכז המבקרים הותקנה מערכת בקרה המספקת בכל רגע נתון התרעה על שינוי לא צפוי בצריכת המים בעקבות נזילה או תקלה. כמו כן, הותקנו בחדריי השירותים של המבנה ברזים אלקטרוניים לחיסכון במים. ואילו השפכים של מרכז המבקרים נאספים ומוזרמים למתקן טיהור שפכים מסוג “ביו-דיסק” הנמצא באזור התפעולי של רמת הנדיב. לאחר טיהור השפכים מתקבלים מים שפירים, טובים להשקיה, המוזרמים להשקיית עצי ערבה בחלקות מחקר.