photography-contest-aspect-ratio-x
צילמה: אפרת סטרטינר

טבע. אדם | תערוכת צילומי הגמר בתחרות "קליק עם הטבע"

צילום טבע כסוגה אמנותית ממשיך אלפי שנים של התבוננות, פליאה וניסיונות תיעוד, רישום או העברה של אותה חוויה חושית, בלתי ניתנת לתיעוד מדויק, אל המדיום הנבחרקיר מערה, בד קנווס, סרט צילום או קובץ דיגיטלי. מערכת היחסים שבין אדם וטבע מחייבת אותנו להאט, לעצור, למקד את המבט ולקחת חלק בחוויה המרחיבה את נקודת המבט הנראית לעין.   

חוקר הטבע אלכסנדר פון הומבולט כתב: “אהבת הטבע צריכה להקדיש תשומת לב שווה לדברים הקטנים כמו לעצומים, למרות נטייתו הטבעית של הדמיון האנושי להתרשם מאחרונים תחילה”. בחלוף יותר ממאה שנים, משקפים גם צילומי התחרות קליק עם הטבעאת שתי נקודות מבט אלה. צילומי פרטים וצילומים שבהם משתקפת אינסופיותו של המרחב הירוק הפיזי והרגשי. עשרות הצילומים הנהדרים שהגיעו, הקשו על מלאכת הבחירה והוכיחו מעל לכל ספק כי היציאה אל הטבע ממשיכה לספק , גם היום, אין־ספור הזדמנויות להרהר על אותה מערכת יחסים: טבעאדםצילוםטקסט. 

אני מזמינה אתכן ואתכם למצוא בפארק רמת הנדיב נקודת מבט חדשה. 

גלית גאון, אוצרת ויו”ר ועדת השיפוט 

1000014686-4dbf984a16b9b24b7c49de76750fa2a8
קטגוריה #1: תלמידות ותלמידי כיתות ה’‑ח’ בשנת הלימודים תשפ”ה

קטגוריה #1: תלמידות ותלמידי כיתות ה’‑ח’ בשנת הלימודים תשפ”ה

למידע נוסף>>
DSC_0654-1638a0a96b0c08c84e4fc015a5bc02aa
קטגוריה #2: אזרחיות ואזרחים ותיקים – בני 60 ומעלה

קטגוריה #2: אזרחיות ואזרחים ותיקים – בני 60 ומעלה

למידע נוסף>>

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

הקמת השותפות לקיימות אזורית

בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

מערת הקבר

שעריה של רמת הנדיב נפתחו לראשונה באביב 1954, ביום בו הובאו הברון אדמונד דה רוטשילד ורעייתו אדלאייד למנוחת עולמים במערת הקבר אשר בלב הגנים.

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>